Biometrikus azonosítás

Az elmúlt években rohamosan fejlődött a biometrikus azonosításhoz használt technológia, a legmodernebb, csúcskategóriás termékek esetén a beléptetés ma már kevesebb, mint egy másodpercet vesz igénybe!

Ujjlenyomatos beléptetés minden igényt kielégítő munkaidő nyilvántartó szoftverrel.

A piacon jelenleg többféle beléptető rendszer érhető el, meghatározott előnyökkel és hátrányokkal. Magyarországon a belépőkártyás rendszerek a legelterjedtebbek. A belépőkártyát azonban otthon is hagyhatjuk vagy el is lophatják.

A biometrikus beléptető rendszer magasabb megbízhatóságot és biztonságot nyújt azáltal, hogy az egyedi személyes jegyeket használja fel és hasonlítja össze a rendszerben tárolt adatokkal. A személyenként egyedi biometrikus azonosítók sokkal megbízhatóbb azonosítást tesznek lehetővé, mint a kártyával, esetleg kóddal működő rendszerek.

Az általunk kínált eszközök a vállalat rendszeréhez csatlakoztathatóak, magukban foglalnak egy gyors és megbízható olvasó egységet. Az egységeket működtető szofverrel komplett munkaidő nyilvántartó és/vagy beléptető rendszerként is üzemelhet az egész vállalat számára.

Az ujjlenyomat


Mi nem tároljuk a biometrikus jegyeket!

De akkor hogyan működik?

 

Mit?

Minden ember ujjlenyomata egyedi, amely a születés után a korral már csak kissé változik (csak komolyabb sérülés tudja módosítani). Az ujjak végein a bőr bordázata (gyűrődése) által kialakított mintázat az ujjlenyomat.

A teljes ujjlenyomat körülbelül 100 barázda elágazást és végződést, úgynevezett minucia pontot tartalmaz. Ebből az ujjlenyomat azonosítók 30-60 darab municia pontot hasonlítanak össze a mintáról az azonosítás során.

Hogyan?

Az ujjlenyomat rögzítése során egy optikai szenzor „lefényképezi”, majd a képet feldolgozó rendszer a jellegzetes struktúrák eltárolásával digitális adattá konvertálja az adatokat.
Rendszereink tehát referenciapontokat vizsgálnak az ujjlenyomatról, amelyek egy titkos algoritmus alapján kóddá változnak. Ez nem visszafejthető, a biometrikus jegyek semilyen módon nem állíthatóak elő belőle!

Miért?

A piacon jelenleg többféle beléptető rendszer érhető el, meghatározott előnyökkel és hátrányokkal. Magyarországon a belépőkártyás rendszerek a legelterjedtebbek. A belépőkártyát azonban otthon is hagyhatjuk vagy el is lophatják!
A biometrikus beléptető rendszer magasabb megbízhatóságot és biztonságot nyújt azáltal, hogy az egyedi személyes jegyeket használja fel és hasonlítja össze a rendszerben tárolt adatokkal.
A személyenként egyedi biometrikus azonosítók sokkal megbízhatóbb azonosítást tesznek lehetővé, mint a kártyával, esetleg kóddal működő rendszerek.

TEKINTSE MEG UJJLENYOMAT OLVASÓ ESZKÖZEINKET

ITT

További információra van szüksége?

Lépjen velünk kapcsolatba!