Biometrikus technológia

BIOMETRIA A BELÉPTETÉSBEN

 

A piacon jelenleg több féle beléptető rendszer érhető el, meghatározott előnyökkel és hátrányokkal. Magyarországon a belépőkártyás rendszerek a legelterjedtebbek. A belépő kártyát azonban otthon is hagyhatunk vagy el is lophatják.
A biometrikus beléptető rendszer magasabb megbízhatóságot és biztonságot nyújt, azáltal, hogy az egyedi személyes jegyeket használja fel, és hasonlítja össze a rendszerben tárolt adatokkal. A biometrikus azonosítók személyenként egyediek, így sokkal megbízhatóbb azonosítást tesznek lehetővé, mint a kártyával esetleg kóddal működő rendszerek.

 

Az elmúlt években rohamosan fejlődött a biometrikus azonosításhoz használt technológia, a legmodernebb, csúcskategóriás termékek esetén a beléptetés ma már kevesebb, mint egy másodpercet vesz igénybe
Az általunk kínált ujjlenyomat olvasós technológia Nyugat- Európában és az USA-ban már elterjedt. Az ujjlenyomat részletgazdag, egyedi és nehezen másolható. Nem változik az évek múlásával, így hosszú távú megoldást kínál egyéni azonosításra.
Az általunk kínált eszköz a vállalat rendszeréhez csatlakoztatható, magában foglal egy gyors (0,8 mp) és megbízható olvasó egységet, valamint a működtető szofvert mely komplett munkaidő nyilvántartó rendszerkén is üzemelhet az egész vállalat számára.

 

AZ UJJLENYOMAT

Mi nem tároljuk a biometrikus jegyeket!
Rendszereink referenciapontokat vizsgálnak az ujjlenyomatról, amelyek egy titkos algorritmus alapján kóddá változnak. Ez nem visszafejthető, a biometrikus jegyek semilyen módon nem állíthatóak elő belőle.

Az ujjlenyomat jelenleg a legelterjedtebben használt biometrikus azonosítási forma. Széleskörű használata a jó minőségű optikai szenzorok megjelenésének köszönhető.

Minden ember ujjnyomata egyedi, amely a születés után a korral már csak kissé változik (csak komolyabb sérülés tudja módosítani). Az ujjak végein a bőr bordázata (gyűrődése) által kialakított mintázatot au ujjlenyomat rögzítse során egy optikai szenzor „lefényképezi”, majd a képet feldolgozó rendszer a jellegzetes struktúrák eltárolásával digitális adattá konvertálja.

 

A teljes ujjlenyomat körülbelül 100 barázda elágazást és végződést, úgynevezett minucia pontot tartalmaz. Ebből az ujjlenyomat azonosítók 30-60 darab municia pontot hasonlítanak össze a mintáról az azonosítás során.