Napjaink egyik legégetőbb problémája a fizikai munkavállalók megtartása. Ma Magyarországon a termelő, kereskedelmi vállalatok körében az éves fluktuáció a 40%-ot is elérheti.

Ezen munkavállalók rendkívül gyorsan döntenek a távozásról ha úgy érzik, hogy máshol jobb körülmények várják őket. A távozás egyik leggyakoribb oka a relokáció, leginkább keletről nyugatra illetve külföldre mennek.

Megtartásuk ma már nagyon összetett kérdés. A munkavállalók bérének és béren kívüli juttatásainak emelése mellett fontos a megfelelő munkakörülmények kialakítása, valamint a hosszú távú karrierépítés lehetősége. Ehhez szükség van egy komoly képzési programra is, valamint hatékony kommunikációra a dolgozókkal.

fluktuáció

Ez utóbbi gyakran nehézségbe ütközik, hiszen a fizikai munkavállalók egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán ülnek számítógép előtt, munkavégzésük során legtöbbször mobiltelefonjuk sincsen elérhető közelségben.

Ezen probléma feloldásában nagy segítséget nyújt a Kelio terminálok új nemzedéke, amelyeken személyre szabott információkat jeleníthetünk meg, többek között a még kivehető szabadságok számát, vagy akár napi szintű munkabér kimutatás is lekérhető.

Ezen túlmenően lehetőség van arra is, hogy kétirányú kommunikációt folytassunk a munkavállalóval például egy ötletláda formájában, vagy éppen egy villám kérdőív kitöltésével.

A rendszer előnye, hogy az üzenetek személyre szabottak, kedveskedhetünk egy névnapi vagy születésnapi jókívánsággal is a munkába érkező dolgozónak. Értesíthetjük arról, ha szükséges megjelenniük a HR osztályon, esetleg a vezető irodájában. Továbbá tájékoztatást nyújthatunk arról, ha valamely leadandó papírja hiányzik a bérszámfejtéshez, mint például orvosi igazolás betegszabadságról. A terminálok olyan érintőképernyővel rendelkeznek, melyeket üzemi körülményekre terveztek így akár munkavédelmi kesztyűben is használhatóak.
Részletes információkért és további tájékoztatásért keressen bennünket!

KAPCSOLATFELVÉTEL