Cégünk elköteleződött az óvodások biztonsága iránt, így olyan egyedi megoldást fejlesztettünk, mellyel levesszük a terhet az intézmény dolgozóiról, és a szülők számára is kiemelt biztonságérzetet nyújtunk.

Ennek kapcsán 2017 szeptemberében készítettünk egy kérdőívet, melynek célcsoportja természetesen óvodás korú gyermekek szülei voltak. Minden gyermek, szülő és család egyaránt fontos  így minden válaszadónk véleménye hangsúlyos számunkra! Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett kutatásunkban.

óvodások biztonsága

A válaszadók számára teljes anonimitást biztosítottunk, és a lehető legnagyobb őszinteségre bátorítottuk őket a hiteles eredmények érdekében.

Kutatásunktól függetlenül, érkeztek olyan hozzászólások a közösségi portálokon, amelyek arra hívták fel a figyelmünket, hogy a szülők gyakran el sem gondolkodnak biztonságtechnikai vonatkozású kérdéseken, amikor gyermeküket óvodába íratják.  Érthető okokból az intézmény közelsége vagy az intézményben dolgozó személyekről hallott vélemények az elsődleges befolyásoló tényezők. 

Az eltűnt gyermekek száma Magyarországon 2010-ben körülbelül 11 ezer fő volt, míg napjainkra már 19000 eltűnt fiatalkorút emlegetnek a statisztikák. Ezek döbbenetes számadatok. 

Számos érdekes és pozitív értelemben provokatív kérdést intéztünk a szülőkhöz, de mind közül a legjobban arra a kérdésre vártuk a választ, hogy vajon biztosak-e abban, hogy gyermekük nem menne haza egy számára idegen személlyel, ha az illető a nevén szólítaná, esetleg privát, családi információk birtokában lenne amelyekkel bizalmat ébresztene a gyermekben. Elképzeltünk egy szituációt, hogy tavaszi időszakban, egy nagyobb intézmény szintén kiemelkedő méretű, fákkal bokrokkal tarkított udvarán egy idegen odalép egy gyermekhez és azt mondja „anya küldött menjünk haza”.

A válaszadóknak mindösszesen 4,6%-a vallotta azt, hogy tökéletesen biztos abban, hogy a gyermeke nem menne el idegen emberrel! 

Az eredményt megfordítva ez azt jelenti, hogy a szülők 95,4 % úgy gondolta, hogy fent áll annak a lehetősége, hogy gyermeke egy idegennel távozzon az óvodából!

95.4%

 Kutatásunk egyik sarkalatos kérdése az volt, hogy a szülők mennyire érzik biztonságban gyermeküket mialatt az óvodában tartózkodik. A szülők egy 5 fokozatú skálán értékelhettek – ahol a nulla azt jelentette, hogy egyáltalán nem érzi biztonságban, míg az ötös azt jelentette, hogy maximális biztonságban érzi gyermekét. 

A válaszadóknak mindössze a 37,4 %-a választotta azt, hogy teljesen nyugodt lehet gyermeke biztonsága felől az óvodai tartózkodás ideje alatt. 

Mi biztosak vagyunk abban, hogy a szülők a lehető legtöbbet igyekeznek megtenni gyermekeik biztonsága érdekében, és reméljük, sokat beszélgetnek erről közösen a családban. A gyermekeket megfélemlíteni, korlátozni azonban nem  a legmegfelelőbb megoldás megóvásuk érdekében. Legyen boldog gyermekkoruk!

Nekünk felnőtteknek kell környezetüket biztonságossá tenni. A szülő és az intézmények kiemelt érdeke nem csupán a jó légkör és a célravezető, hatékony és szeretetteljes  nevelés kialakítása, hanem a biztonságos infrastruktúra megléte is. 

Ennek érdekében dolgoztuk ki megoldásunkat, melynek segítségével kizárólag az arra jogosult személyek léphetnek az óvoda területére, és csak az előzetesen regisztrált felnőttek vihetik el a gyermekeket. Nincs többé ellesett belépőkód, vagy akár a gyermekek számára is könnyen elérhető retesz zár!
Ujjlenyomat olvasó termináljaink egyedi biometrikus jegyünk alapján azonosítanak bennünket. Vészhelyzet esetén pár gombnyomással – vagy akár automatizáltan is – lista készülhet az épületben tartózkodó személyekről, így a kiürítés is gyorsabb és teljes létszámmal végezhető. Programunknak köszönhetően könnyebbé válik minden adat nyilvántartása, rendszerezése és visszakeresése. 

Vigyázzunk gyermekeinkre!

A kérdőív teljes egészében megtekinthető az alábbi gombra kattintva:


ITT

Szülők és intézményvezetők számára is szívesen állunk rendelkezésre:

  • info@e-lock.hu
  • +36/30 698 9714